27 Temmuz 2013

AGLAYAN PASTA

 

Aglayan Pasta

 
 
Kek Malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardagi un
  • 4 yemek kasigi süt
  • 3 yemek kasigi kakao
 
  • Keki islatmak icin 1,5 su bardagi süt
 
  • Kremsanti 3 poset (Paket icerisinde 4 tane var)
  • 3 cay bardagi soguk süt
 
Hazirlanisi:
  • Yumurta, seker ve vanilyayi mikser ile cirpiyoruz
  • Un, kakao ve kabartma tozunu karistirip eliyoruz ve yumurtali karisima ekliyor ve tekrar cirpmaya devam ediyoruz
  • Daha sonra sütü ilave edip son bir kere daha karistiriyoruz
  • Yaglamis oldugumuz dikdörtgen borcama karisimimizi döküp 180° kekimizi pisiriyoruz
  • Kekimiz pistikten sonra biraz sogumaya birakiyoruz
  • Soguma islemi bittikten sonra, kekimizin her yerini esit miktarda süt ile islatiyoruz
  • Daha sonra 3 poset kremsantiyi 3 cay bardagi soguk süt ile cipiyor kekimizin üzerine yayiyoruz
  • Bu sekilde buzdolabinda en az 3-4 Saat bekletiyoruz
 
 

Cikolata Sosu

Sos Malzemeleri:

  • 2 cay bardagı süt
  • 3/4 cay bardagı seker
  • 1 tatlı kasigi nisasta 
  • 1 corba kasigi kakao
  • 200 gr cikolata
 
Veya 1 poset hazir cikolata sosu
 
Hazirlanisi:
  • Süt ile sekeri birlikte kaynatalim
  • Kücük bir kapta nisata ile kakaoyu biraz su ile karistirip eritelim
  • Kaynamis sütün icerisine döküp karistiralim
  • Daha sonra üzerine kücük kücük kesmis oldugumuz cikolatayi ilave edelim cikolatar eriyinceye kadar karistiralim
  • Pisen sosumuzu sogutalim
  • Pastamizi servis yapmadan kare kare keselim servis tabagina aldgimiz kekimizin üzerine cikolatali sosumuzu gezdirelim
 
Pastamiz servise hazir


 
Her gününüz pasta tadinda gecsin
 
Afiyet olsun
 
 
 
 
 

17 Temmuz 2013

GÜRCÜ MANTISI


GÜRCÜ MANTISI
 
HAMUR MALZEMELERI
  • 1 Kilo un
  • 2,5 su bardagi ilik su
  • 1 yumurta
  • tuz
 
IC MALZEMELERI
  • 500 g kiyma
  • 3 sogan
  • 1 demet maydanoz
  • tuz, kirmizi biber, karabiber
  • kimyon ve mor Reyhan (bunlar benim tercihim)
 
SOS MALZEMELERI
  • Tereyaginda kizdirilmis pulbiber

HAZIRLANISI
  • Tüm hamur malzemelerinden güzel bir hamur yoguralim
  • Biraz kalinca bir hamur acalim ve cay bardagi ile keselim
  • Daha sonra iki hamuru birlestirip cay tabagi büyüklügünde acalim
  • Ortasina bol miktarda kiymali harctan
  • Bir kenardan baslayarak pile seklinde büzerek kapatalim
  • Unlanmis tepsiye dizelim
  • Daha sonra büyük bir tencerede kaynatmis oldugumuz tuzlu suyun icerisinde haslayalim
  • Mantilar suyun üzerine cikinca Sudan bir süzgec ile cikarip servis tabagina alalim
  • Üzerine tereyaginda kizdirilmis pulbiber dökelim
  • Manti yogurtsuz yenmez diyorsaniz yanina sarimsakli yogurtda yapabilirsiniz

 

 
 

16 Temmuz 2013

SÜTLÜ CORBA

SÜTLÜ CORBA
 

MALZEMELER

  • 1 cay bardagi pirinc
  • 2 su bardagi su
  • 1 litre süt
  • 2 paket krema (400 ml)
  • 2 Tatli kasigi tuz
  • 2 Tatli kasigi kekik

HAZIRLANISI

  • Öncelikle pirinclerimizi sicak su ile nisastasi gidinceye kadar yikayalim
  • Tenceremize bosaltalim üzerine 2 su bardagi su ekleyerek pirincler suyunu iyice cekinceye kadar haslayalim
  • Tuzunu, kekigini, sütünü ve kremasinida ekledikten sonra kaynamasini bekleyelim
  • Corbamiz kaynadiktan sonra bir müddet demlendirelim, pirincler bekleyince biraz daha sistigi icin daha kivamli oluyor

Afiyet bal Seker olsun...