12 Aralık 2013

BARBIE PASTA VE EDANIN DOGUM GÜNÜ

 
 
EDA'NIN 4. DOGUMGÜNÜ PARTYSINDEN KARELER
MUTLU YILLAR EDACIK...
 
 
 
 
 
BARBIE PASTAMIZ
 


 
Büfemiz
 
 
Havuclu kirmizilahana salatasi
 
 
 
Kabak salatasi
 
 
Lahanali patates salatasi
 
 
Seker pastamiz
 
 
Cocuklarin vazgecilmezi Makarna
 
 
Tavuklu, kasar peynirli mantar sote...
 
 
Resmini cekmeyi unuttgum bazi yemekler,
Fasulye tavasi,
Ispanakli börek
Kabak böregi...
 
Cupcakeler
Whoppiesler
 
 
 
Nohut salatasi
 
 
Zeytinyagli yaprak sarmasi
 
 
Popcakeler
 
 
Pastamizin icerisinin Pasta olmadigini düsünenler icin :-))
 
 
 
Yorucu ama güzel bir gündü...
 

4 Aralık 2013

YALANCI iCLi KÖFTE / iCLi KÖFTELi POGACA


YALANCI iCLi KÖFTE / iCLi KÖFTELi POGACA


Yalanci icli köfte dedim bu tarife ama hem lezzeti ile hemde emegi normal icli köfteden farksizdi...
Tarifini Pelin arkadasimin sayfasinda gördüm biraz degistirdim 
 
iC MALZEMESi:
  • 1 cay bardagi köftelik bulgur
  • 3-4 sogan
  • Maydanoz
  • 2-3 kasik tereyag
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 tatli kasigi salca
  • 200 gr. Kadar kiyma
  • 1 su bardagi iri cekilmis ceviz
 
 
Öncelikle ayni icli köfte yaptigimiz gibi ic harcini hazirliyoruz
Tavaya tereyagini alip eritiyoruz
Ince ince dogramis oldugumuz soganlari ekleyip yumusayincaya kadar pisiriyoruz 
Kiymamizi ekliyoruz suyunu salip cekinceye Kadar pisiriyoruz
Baharatlarini ve salcasini ekleyerek biraz daha pisirdikten sonra ocaktan aliyoruz
islatmis oldugumuz bulguru, cevizi ve mayadanozunuda ekledikten sonra karistirip sogumaya birakalim...
 
 
 HAMUR iCiN:

1 Kilo un, 250 g tereyag (oda sicakliginda), 1 su bardagi (200 ml ) siviyag, 1 su bardagi yogurt, 2 tatli kasigi tuz, bir paket kabartma tozu ve yarim cay bardagi süt
Tüm bu malzemelerden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim
kiymamiz soguyuncaya kadar dinlendirelim...

 
 Hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparip yuvarlayarak yumurta sekli verelim
isaret parmagimizla oyarak inceltelim
Kiymali harcimizdan icerisine doldurupicli klöfte sekli vererek tekrar kapatalim 


 
Iki yumurtayi iyice cirpalim pogacalari önce yumurtaya bandirip daha sonra galeta ununa bulayalim
Firin tepsimize dizip 180-200 derecede üzeri kizarincaya kadar pisirelim 
 
 
 Misafirlerimizle afiyetle yiyelim...