17 Temmuz 2013

GÜRCÜ MANTISI


GÜRCÜ MANTISI
 
HAMUR MALZEMELERI
  • 1 Kilo un
  • 2,5 su bardagi ilik su
  • 1 yumurta
  • tuz
 
IC MALZEMELERI
  • 500 g kiyma
  • 3 sogan
  • 1 demet maydanoz
  • tuz, kirmizi biber, karabiber
  • kimyon ve mor Reyhan (bunlar benim tercihim)
 
SOS MALZEMELERI
  • Tereyaginda kizdirilmis pulbiber

HAZIRLANISI
  • Tüm hamur malzemelerinden güzel bir hamur yoguralim
  • Biraz kalinca bir hamur acalim ve cay bardagi ile keselim
  • Daha sonra iki hamuru birlestirip cay tabagi büyüklügünde acalim
  • Ortasina bol miktarda kiymali harctan
  • Bir kenardan baslayarak pile seklinde büzerek kapatalim
  • Unlanmis tepsiye dizelim
  • Daha sonra büyük bir tencerede kaynatmis oldugumuz tuzlu suyun icerisinde haslayalim
  • Mantilar suyun üzerine cikinca Sudan bir süzgec ile cikarip servis tabagina alalim
  • Üzerine tereyaginda kizdirilmis pulbiber dökelim
  • Manti yogurtsuz yenmez diyorsaniz yanina sarimsakli yogurtda yapabilirsiniz

 

 
 

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...