MALZEMELER:
- 2 su bardagi haslanmis kuru fasulye, 1 su bardagi seker, 3 yumurta, 2 corba kasigi kakao, 1 paket kabartmatozu, 1 paket vanilya, 1 cay bardagi sivi yag, 1 su bardagi süt, rendelenmis 1 limonun kabugu, 4-5 yemek kasigi un, 1 tatli kasigi tarcin
HAZIRLANISI:
- Haslamis oldugumuz fasulyelerin kabuklarini cikartalim ve püre haline getirelim
- Seker ile yumurtalari krema kivamina gelinceye kadar cirpalim
- Üzerine süt ve sivi yagi ekleyelim
- Kakao, vanilya, kabartma tozu, tarcin ve unu karistiralim. Eleyerek azar azar karisima ilave edelim
- Ardindan püre haline getirdigimiz fasulyeleri (arzuya görebir miktar ceviz)ilave edelim
- Hazirladigimiz bu kek hamurunu yaglamis oldugumuzkek kalibina bosaltalim
- 180° C yaklasik 45-50 dk kadar pisirelim
- Pisen keki 10 dk beklettikten sonra kaliptan cikartalim, soguduktan sonra istedigimiz sekilde dekor edelip servise sunalim
Afiyet bal seker olsun...
eline sağlık canım,bu tarif beni çok eskilere götürdü.Bir ara o kadar çok yapar ve severdik ki...Hatırlattığın için çok teşekkür ederim.En kısa zamanda bu kez senin tarifinle yeniden yapacağım:))
YanıtlaSilFasulyeli keki hic denemedim,fakat lezzetli oldugunu duydum.Görüntüde mükemmel ellerine saglik Sükrancigim.Sevgiler..
YanıtlaSilSükrancigim...kestaneli tadinda diyorlar bu pasta icin...bende hic denemedim ...bir denemek lazim zira biurada cok leziz görünüyor, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
kuru fasülyeyle yapılan kekelr,pastalar her zaman ilginç gelmiştir bana,ama daha bir türlü yapmak nasip olmadı,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka bır kek olmus sevgıler zeymuran
YanıtlaSilçok enteresan kuru fasülye yemeğini sevmem ama bu tarif çok farklı ilk defa görüyorum bu tarifi denemek gerekli sevgilerimleeee
YanıtlaSilKuru fasülyeli hem dee :)
YanıtlaSilİlk defa görüyorum ve çok merak ettim..
Çok da nefis gözüküyor,ellerine sağlık Şükrancım..
Sevgilerimle..
BENİM YAPTIĞIM DÜM DÜZ OLUYOR HİÇ KABARMIYOR ?
YanıtlaSilguzel görunuyo tatmak lazim ama nasil Nihat Unut07
YanıtlaSil