14 Mart 2012

Hashasli Mandalinali Cheesekek


Hamuru icin malzemeler:
  • 125 g tereyagi
  • 60 g pudrasekeri ( 1 cay bardagi )
  • Vanilya
  • 1 cimdik tuz
  • Yarim limon kabugu rendesi
  • 1 yumrutanin sarisi
  • 175 g un ( 2 büyük cay bardagi )

  • Tüm bu malzemeleri yoguralim
  • Strec folyoya sarip yarim saat kadar buzdolabinda bekletelim

    Ara malzemeler:
  • 225 g tereyag
  • 175 g seker ( 1 büyük cay bardagi )
  • ¼ cay kasigi tuz
  • Yarim limon kabugu rendesi
  • 4 yumurta
  • 2 paket vanilyali pudding ( pisenlerden)
  • 750 g  Quark (labne peynir veya süzme yogurt)

  • Tereyagini, sekeri, tuzu limon kabugunun rendesini mixerle karistiralim
  • Yumurtalari teker terker ekleyelim
  • Labne peynirden 2 yemek kasigi kadarini ayiralim, geriye kalanini karisima ekleyelim karistiralim. Yaglanmis kelepceli pasta kalibina ( 26 cm) bosaltalim

Üst malzemeleri:
  • 125 g hindistancevizsütü ( 1 orta boy cay bardagi )
  • 1 paket vanilyali pudding (pisenlerden)
  • 250 g hazir pastalar icin hashasli harc (Mohnfüllung)
  • 1 yumurtanin sarisi
  • ayirmis oldugumuz 2 kasik labne peynir

  • Hindistancevizsütüne pudding tozunu karistirip pisirelim
  • Ocaktan alalim yumurta sarini ekleyelim karistiralim
  • Son olarak labne peynirini ve hashasli karisimi ekleyip karistirdiktan sonra
  • Kaliba yaymis oldugumuz hamurun üzerine peynirli karisimi bosaltalim
  • En üste hashasli kasirimi dökelim
  • 170°C derecede 70-80 dakika pisirelim
  • Sogumaya birakalim

Dekoru icin:
  • 2 yemek kasigi kayisi marmeladi
  • 50 g file badem
  • 2 mandalina veya mandalina kompostosu
  • üzeri icin biraz pudra sekeri

  • Soguyan kekimizin kenarlarina isitmis oldugumuz kayisi marmeladindan sürelim file bademleri yapistiralim
  • Kenarlarina pudra sekeri eleyelim
  • Bademlerden kenarlarina biraz serpelim üzerine kasbularini soydugumuz ve zarini cikaridigimiz mandalina dilimleri ile süsleyelim.
Afiyet Olsun...

9 yorum:

  1. çok güzel görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Mmmmmmmmh nefis görünüyor Sükran'cigim.
    Ellerine saglik caniiim.Iyi geceler ..öptüm

    YanıtlaSil
  3. of bu ne böyle. bittim ben bu görüntüye ellerinize sağlık. nefis olmuş nefis. sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem bir görüntü.Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyorlar eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Ben Selcen. Yolladığınız paket bugün elime geçti. Ne kadar incesiniz. Çok çok mutlu oldum ve şaşırdım :) Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, labne peynir Quark mi oluyor sürme peynir mi? Tesekkürler

    YanıtlaSil
  8. Bende Quark kullandim yazmamisim hatirlatmaniz icin tskler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...