8 Ekim 2013

iNCiR LOKMASI


iNCiR LOKMASI
 
Disi kitir kitir, ici lokum gibi mükemmel bir lezzet...
Bayramda gelen konuklarima ikram etmeyi düsünüyorum


 
Malzemeler:
500 gr. kuru incir
1,5 bardak  ceviz ici (önceden firinlanmista olabilir farkli bir lezzet oluyor
1,5 bardak süt
1 bardak Seker
1 paket vanilya
1 kase susam
 

Bir tencere icerisinde süt, seker ve vanilyayi karistiralim 
Incirleri kenarlarindan kesip tenceredeki sütün icerisine atalim,15-20 dk kadar pisirelim


Yumusayan incirleri bir tabaga alalim, incirlerin kesik yerinden acip cevizle dolduralim ve acilan kismi üst üste getirip elimizle sıkıca kapatalim


Susama bulayip kagit kapli firin tepsisine dizelim



Önceden isitilmis 200° firinda susamlarin rengi dönünceye kadar pisirelim
Soguduktan sonra incir lokmalarini kapali kaplar icerisinde 1 aya kadar saklayabilirsiniz


Sevdiklerinizle beraber güzel zamanlar gecirmeniz dilegiyle
 
Bayraminiz simdiden Kutlu ve Mutlu Olsun...


2 yorum:

  1. Aaaa..... Hemen deniyorum......tesekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene Serapcim benim yaptiklarim aninda bitti...
      Bayrama yeniden yapacagim...

      Sil

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...