30 Kasım 2013

KARAKUS TATLISI (ADANA YÖREMIZDEN)


KARAKUS TATLISI
Adanamiza ait bir Tatli cesidi


MALZEMELER
  • 1 kg un
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1/2 cay bardagi sivi yag
  • bir cimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1  kasigi sirke
  • su

  • Acmak icin nisasta ve un karisimi

  • Ici icin iri cekilmis ceviz, seker ve tarcin 
  • kizartmak icin siviyag


SURUP ICIN
  • 4 bardak Seker
  • 3,5 bardak su
  • 3-4 limon suyu
 
HAZIRLANISI
  • Yogurma kabimiza tüm  hamur malzemelerini katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim
  • Ne kadar cok yogurulursa o kadar güzel bir hamur oluyor
  • Yogurmus oldugumuz hamurumuzu biraz dinlendirelim
  • Sonra hamurumuzdan limon büyüklügünde bezeler hazirlayalim
  • Un ve nisasta yardimi ile bakava hamuru gibi incecik acalim hamurumuzu
  • Yufkayi tezgahimizin üzerine yayip uzunlamasina yaklasik 15 cm genisliklte sertiler keselim
  • Ara katina ücer parmak araliklarla cevizleri yerlestirelim
  • Hamurun diger katini üzerine kapatip aradaki bosluklardan büzerek sekillendirelim ve keselim
  • Kizgin sivi yagda kizartalim hamuru cok ince oldugu icin  fazla yag cekmiyor
  • Yagdan cikardigimiz tatlilarimizi hemen soguk serbetin icerisine atalim
  • Diger tatlilar kizarincaya kadar serbette bekletip bos bir tepsiye alalim
  • Servisten önce üzerine cekilmis ceviz veya antep fistigi serpip ikram edelim



Not: Karakus tatlisini diger tatlilardan ayiran özellik hamuruna koymus oldugumuz sirke. Sirke Karakus tatlisinin yaprak yaprak acilmasini ve citir citir olmasini sagliyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...