1 Ekim 2012

UNSUZ ETiMEKLi CEViZLi KEK

 
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
unsuz sadece etimekle pisirilen bir kek
cok farkli bir lezzet pisman olmayacaksiniz...
 
Yalniz bu kek ben pisirmedim.
Gelinimiz sagolsun geldi pisirdi yedik...
Kendisine buradan tekrar tesekkür ediyorum ellerine saglik..
 
 Bu tarifimizi de PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta ev sahipligi yapan FÜSUN arkadasima gönderiyorum...
 
 

MALZEMELER:
  • 5 yumurta
  • 8 etimek (Zwieback)
  • 1 su bardagi seker  (200 g)
  • 1 su bardagi siviyag (200 ml)
  • 200 g iri cekilmis ceviz
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • arzuya göre 1 vanilya aromasi
  • NUTELLA

HAZIRLANISI:
  • Yumurta ile sekeri krema kivamina gelinceye kadar cirpalim
  • Siviyagi ekleyip karisimlar özlesenceye kadar karistiralim
  • Etimekleri irmik gibi oluncaya kadar robla cekelim
  • kabartma tozunu ve vanmilyayi ekleyelim ve karistiralim, yumurtali karisima ekleyip karistiralim
  • aromasinida ekleyip 26 cm lik kek klalibina bosaltalim
  • 150° C de 60 - 70 dk kadar pisirelim.
  • Servis tabagimiza ters cevirdikten sonra üzerine NUTELLA sürelim
  • Istedigimiz sekilde dekor yaptiktan sonra sogumaya birakalim
  • Soguduktan sonra servis yapalim.

Deneyecek olanlara afiyet Olsun
 


8 yorum:

  1. HARİKASIN VALLA TARİFE BAYILDIM FOTOĞRAFLAR ŞAHANE ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  2. denenesi bir tarif olmuş eee bende deneyeceğim:)))
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. afiyet şifa olsun değişik bir lezzet izlemeye aldım selamlar...

    YanıtlaSil
  6. cok hos olmusa benziyor
    ellerine saglik
    :-)

    YanıtlaSil
  7. Sükrancigim afiyet bal olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Vayyy, çok değişik ve çok güzel :)

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...