Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
unsuz sadece etimekle pisirilen bir kek
cok farkli bir lezzet pisman olmayacaksiniz...
Yalniz bu kek ben pisirmedim.
Gelinimiz sagolsun geldi pisirdi yedik...
Kendisine buradan tekrar tesekkür ediyorum ellerine saglik..
Bu tarifimizi de PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ
ETKİNLİĞİ 76.hafta ev sahipligi yapan FÜSUN
arkadasima gönderiyorum...
MALZEMELER:
- 5 yumurta
- 8 etimek (Zwieback)
- 1 su bardagi seker (200 g)
- 1 su bardagi siviyag (200 ml)
- 200 g iri cekilmis ceviz
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- arzuya göre 1 vanilya aromasi
- NUTELLA
HAZIRLANISI:
- Yumurta ile sekeri krema kivamina gelinceye kadar cirpalim
- Siviyagi ekleyip karisimlar özlesenceye kadar karistiralim
- Etimekleri irmik gibi oluncaya kadar robla cekelim
- kabartma tozunu ve vanmilyayi ekleyelim ve karistiralim, yumurtali karisima ekleyip karistiralim
- aromasinida ekleyip 26 cm lik kek klalibina bosaltalim
- 150° C de 60 - 70 dk kadar pisirelim.
- Servis tabagimiza ters cevirdikten sonra üzerine NUTELLA sürelim
- Istedigimiz sekilde dekor yaptiktan sonra sogumaya birakalim
- Soguduktan sonra servis yapalim.
Deneyecek olanlara afiyet Olsun
HARİKASIN VALLA TARİFE BAYILDIM FOTOĞRAFLAR ŞAHANE ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSildenenesi bir tarif olmuş eee bende deneyeceğim:)))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilafiyet şifa olsun değişik bir lezzet izlemeye aldım selamlar...
YanıtlaSilcok hos olmusa benziyor
YanıtlaSilellerine saglik
:-)
Sükrancigim afiyet bal olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilVayyy, çok değişik ve çok güzel :)
YanıtlaSil