MALZEMELER
- 1 kg taze fasülye
- 4 patates
- 3 domates
- 2 kuru soğan
- 1 yemek kasigi salca
- arzu ettiginiz miktarda siviyag
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz, karabiber ve pul biber
- 2 su bardagı su
YAPILISI
- Ben fasülyeleri cigden pisiriyorum
- Yikadigimiz fasulyeleri uzun uzun yemeklik dograyalim tencerenin alt kimina yerlestirelim
- Üzerine yemeklik dogradigimiz soganlari ekleyelim
- Kabuklarini soyup yikadigimiz patatesleri biraz iri küp seklinde keselim, soganlarin üzerine yerlestirelim
- En üste kabuklarini soyup kücük küp küp dogradigimiz domatesleri koyduktan sonra
- bir kase icerisinde salca, tuz, pulbiber, karabiber, seker ve yagi karistirip domateslerin üzerine bosaltalim
- Iki bardak kadar su ilave ederek bir iki tasim kaynadiktan sonra altini kisip kisik ateste sakin sakin pisirelim.
- Suyu fazla olmamasina dikkat edelim
Kuskuslu pirinc pilav esliginde cok güzel oldu...
(sehriye yerine kuskus kullandim cok hos oldu)
Sizlerede Afiyet Olsun...
ellerine sağlık
YanıtlaSilpilavına bayıldım çok şık durmuşş
sevgiler;)
Eline saglik...Tarif cok hosuma gitti.Diz diz sonra kisik ateste pisir...Birdahaki sefere deneyecegim...
YanıtlaSilŞükrancım sunum harika olmuş.yaz geliyor artık taze fasulye zamanı bu tarifide not ettim.Patatesli pişirmemiştim hiç,eline sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik, ben de patateslisini daha cok severim. Sevgiler.
YanıtlaSilNe güzel bir görüntü...Sebzesiyle pilaviyla mükemmel görünüyor.Ellerine saglik Sükran'cigim.
YanıtlaSilSebzesiyle pilaviyla harika görünüyor.Ellerine saglik Sükran'cigim.Umarim yorumum yayinlanir,sürekli hata olusuyor:(
YanıtlaSilçokk severim çokta güzel görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, hele pilav muhteşem. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilÇok nefis bir yemek olmuş, tabaktaki sunum da çok güzel.Ellerinize sağlık.Blogunu çok güzel,sizi izlemeye aldım.Ben de beklerim.Görüşmek dileğiyle,sevgiler:)