MALZEMELER:
- 1 Kg kuzu gerdan eti
- 2-3 yaprak defne yapragi
- 4-5 tane karabiber
- tuz
- 2 su bardagi pirinc
- 2 sogan
- 2 domates
- yarim demet maydanoz
- yarim demet dereotu
- yarim demet taze nane
- 2 su bardagi su
- 2 su bardagi etsuyu
- tuz
- yarim cay bardagi kadar siviyag
HAZIRLANISI:
- Etleri tenceye koyalim üzerini kapayacak kadar su ekleyelim
- Tane karabiber, defne yapragi ve tuzu ekleyip haslayalim
- Pirinci süzgece koyup nisastasi akana kadar yikayalim
- Tencerede yagi kizdiralim ince ince kiymis oldugumuz soganlari ekleyelim biraz rengi dönünceye kadar pisirelim
- Rendelemis oldugumuz domatesleride ekleyelim
- Pirinci ilave edelim pirincler seffaflasincaya kadar birbirine yapismayacak sekile gelinceye kadar kavuralim
- Ince kiymilmis maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyelim
- Suyu ve eti haslamis oldugumuz etsuyundan ilave edelim, tuzunu ayarlayalim
- 1-2 tasim kaynatalim suyunu tamamen cekmemis olmali
- Firin tepsisine bosaltalim etleri üzerine dizelim
- Tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalim yoksa pirincler kuruyor
- Pismesine yakin üzerini acalim
- Pilav suyunu tamamen cekinceye kadar pisirelim
Afiyet bal seker olsun...
Canim, ellerine saglik. Kimbilir ne lezzetlidir.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
Ne kadar güzel görünümlü bir yemek bu. Bayıldım..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Nefis bir yemege benziyor canim.Ellerine saglik,bayram yemegi gibi misss:))
YanıtlaSil