29 Ocak 2012

KÖFELi ALi NAZiK

 
Köftelik malzemeler:
250 gr yarım kiyma, 1 sogan, 7-8 dal maydanoz, tuz, karabiber, kirmizibiber, biraz ekmek ufagi

Diger malzemeler:
2 patlican, 250 g süzme yogurt, 2 dis sarimsak, sivri biber, domates, bayatlamis ekmek, 1 su bardagi domates püresi, pul biber

Hazirlanisi:
  • Patlıcanları fırında közleyelim. Közlenen patlicanlarin kabuklarini soyup bicakla ince ince kiyalim, kenarda bekletelim
  • Kücük bir tavada tereyagini eritelim, domates püresini ekleyelim bir tasim kayantalim tuz ilave edelim
  • Küp küp dogradigimiz ekmekleri firin tepsisinde firinda isitalim
  • Köfte malzemelerinin hepsini yogurarak köfteleri hazirlayalim, sivi yagda kizartalim
  • Sivri biberleri, domatesleride kizartalim
  • Tüm hazirliklarimiz bittikten sonra
  • Servis edecegimiz tabaklara ekmekleri  koyalim, üzerine domtes sosundan dökelim, patlicanlari üzerine yayalim yogurdunuda ilave ettikten sonra domates, biber ve maydanoz yapraklari ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet Olsun...

27 Ocak 2012

VANiLYALI HiLALLER / VANiLLEKiPFERLN


Malzemeler:
275 g un, 50 g cekilmis badem, 50 g cekilmis findik, 75 g seker, 1 paket vanilya,
bir fiske tuz, 2 yumurtanin sarisi, 200 g tereyag

Üzeri icin:
50 g pudra sekeri, 4 paket vanilya (ikisinide karistiralim ve eleyelim)

Hazirlanisi:
  • Unu, cekilmis badem ve findigi, sekeri, tuzu ve vanilyayi karistiralim
  • Oda sicakligindaki tereyagi mixerle cirpalim, yumurta sarilarini ekleyelim
  • Diger karistirdigimiz malzemeleri de kasik kasik ekleyelim , kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim
  • Ince uzun bir yuvarlak yapalim ve strec folyoya saralim
  • Bu sekilde buz dolabinda 1 saat kadar bekletelim
  • Beklettigimiz hamuru strec folyodan cikartalim elimizle üzerine bastirarak parmak kalinligina getirelim
  • Bir bardak yardimi ile resimdeki sekilde keselim
  • Önceden isitilmis 180° C derecede 19 dk. pisirelim (Uclari hafif kizarincaya kadar)
  • Firindan cikardigimiz Hilallerin üzerine pudrasekeri ve vanilya karisimini eleyelim
Soguduktan sonra ikram edelim

Afiyet Olsun...

26 Ocak 2012

BERLiNLi BLOGCULAR BULUSMASI


Eveeet yine uzun bir aradan sonra Berlindeki blogcular bulusmamiz gerceklesti.
Ben buradan Fatma Abla'ya, Serap'a, Peri'ye, Nesrin'e  ve Nursel'e geldikleri icin cok tesekkür ediyorum.
Ara sira aralarindan kalkmak zorunda kasamda yinede sizinle olmaktan büyük zevk aldim.
Kisin soguguna ragmen icerideki atmosfer cok sicakti.
Yine herzamanki konular...
Pasta agirlikli konular, fikir alisverisinde bulunmalar ve daha cok yolun basinda olusum...
Yakinda alacagimiz figur modelleme kursu icin Zehranin, ve o güzel gülleri bizlere ögretecek olan Filizin kulaklarinida cinlattik :-)).
Bundan sonra Amerikadan gelen arkadasimiz Perininde aramizda olmasina cok sevindim.
Unutmadan sevgili Nesrine ve Nursele hediyelerinden dolayi tesekkür ediyorum.

22 Ocak 2012

MELISA-HELiN'NiN DOGUM GÜNÜ PASTASI

Bu pastamizi sevgili Melisa-Helin bebis icin siparis aldim
ve yaptigim ilk katli pasta diyebilirim
Daha önce kizimin dogum günü icin ilk deneyimimi yapmistim.
Pastamiz cikolatali pandispanya, vanilyali pastaci krema,
cikolata ganajli.
Meyve olarak cilek ve muz kullandim...
Kisa süre önce elimden ameliyat oldugum icin
bu patikleri ve pastayi yaparken bana yardimci olan
arkadasim Müyesser'e de burdan cok tesekkür ediyorum.
Bu patikleri hazirlamasi benim icin büyük bir zevkti...
Melisa-Helin bebege saglikli, mutlu uzun ömür diliyorum...

14 Ocak 2012

AMELIÉ SU'NUN PASTASI

Bu pastayi bir arkadasim yeni dogum yapan arkadasi icin siparis verdi.
Pastayi yapmasi benden dekorasyon tamamen kendi zevkine göre yapildi.
Pastamizin ici muzlu vanilya kremali, disi cikolata ganaj ve seker hamuru.



8 Ocak 2012

KURU FASULYELi KEK


MALZEMELER:
  • 2 su bardagi haslanmis kuru fasulye, 1 su bardagi seker, 3 yumurta, 2 corba kasigi kakao, 1 paket kabartmatozu, 1 paket vanilya, 1 cay bardagi sivi yag, 1 su bardagi süt, rendelenmis 1 limonun kabugu, 4-5 yemek kasigi un, 1 tatli kasigi tarcin

HAZIRLANISI:
  • Haslamis oldugumuz fasulyelerin kabuklarini cikartalim ve püre haline getirelim
  • Seker ile yumurtalari krema kivamina gelinceye kadar cirpalim
  • Üzerine süt ve sivi yagi ekleyelim
  • Kakao, vanilya, kabartma tozu, tarcin ve unu karistiralim. Eleyerek azar azar karisima ilave edelim
  • Ardindan püre haline getirdigimiz fasulyeleri (arzuya görebir  miktar ceviz)ilave edelim
  • Hazirladigimiz bu kek hamurunu yaglamis oldugumuzkek kalibina bosaltalim
  • 180° C yaklasik 45-50 dk kadar pisirelim
  • Pisen keki 10 dk beklettikten sonra kaliptan cikartalim, soguduktan sonra istedigimiz sekilde dekor edelip servise sunalim

Afiyet  bal seker olsun...

3 Ocak 2012

MiDYE BÖREGi



MALZEMELER:
1 yumurta, 500 g süzme yogurt (Quark), 1 su bardagi siviyag, 1 su bardagi su, 2 paket kabartma tozu,
yaklasik 1 kilo un, tuz, 250 g tereyag veya margarin

iC MALZEMELERi:
Beyaz peynir, maydanoz (ölcüsünü siz ayarlayin)


HAZIRLANISI:
  • Tereyag haricindeki tüm malzelerden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim ve 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan biraz büyükce bezeler yapalim ve her bir bezeyi ince sekilde acalim.
  • Aralarina eritmis oldugumuz tereyagindan sürerek üst üste dizelim.
  • Hamuru bir ucundan baslayarak sıkıbir rulo yapalim.
  • Bu sekilde yarim saat kadar buzdolabinda bekletelim.
  • Daha sonra 1 cm kalinliginda keselim, elimizle hafif acip icerisine arzu ettigimiz ic malzemesinden koyup kapatalim.
  • Ben artan erimis yagi üzerine sürdüm daha citir citir oldu.
  • Orta isida pisirelim.
AFIYET OLSUN...

    1 Ocak 2012

    Bereket Sofrasi - Leziz Düslerle yine aranizda

    Değerli okuyucular, sevgili arkadaslar

    Sizlere yeni yil ile birlikte yeni bir blog ve yeni tariflerimle uzun bir aradan sonra tekrar merhaba demek istiyorum.
    Bazi sebeplerden dolayi paylasimlarima ara vermek zorunda kalmistim.
    Daha sonra ise sayfama ulasamadim.
    Su an (www.bereketsofrasii.blogspot.com) bloguma kesinlikle ulasamiyorum.
    Bu konuda bana yardimci olabilirseniz en azindan  tariflerimi kopyalama firsatim olacak.
    Bizim anlayisimiza göre, toplumlar anlasmak icin dillerini kullansalar da, iletisimleri sadece dil ile degildir, asil konusan gönüldür ve gönlün de dile ihtiyaci yoktur.
    Bizi yeniden kavusturan ve ayni noktada bulusturan Rabbimize hamdolsun gönüldostlarim.