6 Ağustos 2013

Carsaf Böregi

Günün güzeldi degil mi?
Aksamin da güzel olsun...
Yemegin ne olursa olsun,
masanda illaki kumas örtün olsun...
Saklama tabaklari,
bardaklari misafire,
sizden ala misafir mi var bu dünyada?
ailecek kurulun sofraya,
öyle acele acele degil,
vazife yapar gibi hic degil,
söyle keyife keyif katar gibi,
lezzete lezzet katar gibi,
eksik biraktiklarini tamamlar gibi tadina var aksaminin...
Gece evinde, dostlarin olsun...
Sohbetin yemegin, kahkahan olsun...
Arkadaslar, Hayat bu dahane olsun?
Ama en önce ve illa ki saglik olsun!
Hepinize güzel bir hafta diliyorum...
vee
carsaf böregimizin tarifine geciyorum...
Malzemeler:
  • 1,5 su bardagi ilik su
  • 1,5 su bardagi süt
  • 1 yumurtanin aki (sarisi üzeri icin)
  • 1 yemek kasigi siviyag
  • aldigi kadar un
  • tuz
  • maya
Ic harci icin malzemeler
  • 1 kg ispanak
  • 2 sogan
  • tuz, karabiber,pulbiber
  • arzuya göre beyaz peynir
Hamurlari yaglamak icin siviyag
HAZIRLANISI:
  • Ön hazirlik olarak ispanaklari yikayip dograyalim
  • Soganlari yemeklik dograyalim
  • Soganlari ve ispanaklari harmanyalip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyelim
  • Daha sonra derin bir kabin icerisine mayayi ilik su ve süt karisimi ile eritelim
  • Tuzunu ve siviyagini da ekleyip karistiralim
  • Aldigi Kadar unla iyice yoguralim
  • Hamurumuzun üzerine bir poset gecirip mayalanmasini bekleyelim
  • Hamurdan 6-8 tane beze yapalim
  • Bezeleri merdane yardimi ile pasta tabagi büyüklügünde acalim
  • Bütün bezeleri bu sekilde acalim ve bezelerin hem altini hem üstünü iyice yaglayip üst üste koyalim
  • Tüm bezeleri bu sekilde yagladiktan sonra bir sofrabezinin üzerine actigimiz bezelerden birtanesini koyup dikkatlice her tarafindan cekistirerek incecik acalim
  • Harcimizdan yufkanin üzerine serpistirelim ve örtüyü kaldirarak böregimizi saralim
  • Yagli kagit serilmis tepsiye dizelim
  • Üzerine yumurtanin  sarisini sürelim
  • Üzerleri kizarincaya Kadar pisirelim
  • Firindan cikardigimiz böreklerimizi bir müddet üzerine havlu örtüp dinlendirelim
  • Dilimleyip servis yapalim
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...