27 Temmuz 2013

AGLAYAN PASTA

 

Aglayan Pasta

 
 
Kek Malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardagi un
  • 4 yemek kasigi süt
  • 3 yemek kasigi kakao
 
  • Keki islatmak icin 1,5 su bardagi süt
 
  • Kremsanti 3 poset (Paket icerisinde 4 tane var)
  • 3 cay bardagi soguk süt
 
Hazirlanisi:
  • Yumurta, seker ve vanilyayi mikser ile cirpiyoruz
  • Un, kakao ve kabartma tozunu karistirip eliyoruz ve yumurtali karisima ekliyor ve tekrar cirpmaya devam ediyoruz
  • Daha sonra sütü ilave edip son bir kere daha karistiriyoruz
  • Yaglamis oldugumuz dikdörtgen borcama karisimimizi döküp 180° kekimizi pisiriyoruz
  • Kekimiz pistikten sonra biraz sogumaya birakiyoruz
  • Soguma islemi bittikten sonra, kekimizin her yerini esit miktarda süt ile islatiyoruz
  • Daha sonra 3 poset kremsantiyi 3 cay bardagi soguk süt ile cipiyor kekimizin üzerine yayiyoruz
  • Bu sekilde buzdolabinda en az 3-4 Saat bekletiyoruz
 
 

Cikolata Sosu

Sos Malzemeleri:

  • 2 cay bardagı süt
  • 3/4 cay bardagı seker
  • 1 tatlı kasigi nisasta 
  • 1 corba kasigi kakao
  • 200 gr cikolata
 
Veya 1 poset hazir cikolata sosu
 
Hazirlanisi:
  • Süt ile sekeri birlikte kaynatalim
  • Kücük bir kapta nisata ile kakaoyu biraz su ile karistirip eritelim
  • Kaynamis sütün icerisine döküp karistiralim
  • Daha sonra üzerine kücük kücük kesmis oldugumuz cikolatayi ilave edelim cikolatar eriyinceye kadar karistiralim
  • Pisen sosumuzu sogutalim
  • Pastamizi servis yapmadan kare kare keselim servis tabagina aldgimiz kekimizin üzerine cikolatali sosumuzu gezdirelim
 
Pastamiz servise hazir


 
Her gününüz pasta tadinda gecsin
 
Afiyet olsun
 
 
 
 
 

5 yorum:

  1. Nefis ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. nefis nefis nefisssss ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  3. Çoktur görüyorum bu pastayı, bir türlü yapmak kısmet olmadı. Sizin tarifle inşallah deniycem. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...