Aglayan Pasta
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardagi un
- 4 yemek kasigi süt
- 3 yemek kasigi kakao
- Keki islatmak icin 1,5 su bardagi süt
- Kremsanti 3 poset (Paket icerisinde 4 tane var)
- 3 cay bardagi soguk süt
Hazirlanisi:
- Yumurta, seker ve vanilyayi mikser ile cirpiyoruz
- Un, kakao ve kabartma tozunu karistirip eliyoruz ve yumurtali karisima ekliyor ve tekrar cirpmaya devam ediyoruz
- Daha sonra sütü ilave edip son bir kere daha karistiriyoruz
- Yaglamis oldugumuz dikdörtgen borcama karisimimizi döküp 180° kekimizi pisiriyoruz
- Kekimiz pistikten sonra biraz sogumaya birakiyoruz
- Soguma islemi bittikten sonra, kekimizin her yerini esit miktarda süt ile islatiyoruz
- Daha sonra 3 poset kremsantiyi 3 cay bardagi soguk süt ile cipiyor kekimizin üzerine yayiyoruz
- Bu sekilde buzdolabinda en az 3-4 Saat bekletiyoruz
Cikolata Sosu
Sos Malzemeleri:
- 2 cay bardagı süt
- 3/4 cay bardagı seker
- 1 tatlı kasigi nisasta
- 1 corba kasigi kakao
- 200 gr cikolata
Veya 1 poset hazir cikolata sosu
Hazirlanisi:
- Süt ile sekeri birlikte kaynatalim
- Kücük bir kapta nisata ile kakaoyu biraz su ile karistirip eritelim
- Kaynamis sütün icerisine döküp karistiralim
- Daha sonra üzerine kücük kücük kesmis oldugumuz cikolatayi ilave edelim cikolatar eriyinceye kadar karistiralim
- Pisen sosumuzu sogutalim
- Pastamizi servis yapmadan kare kare keselim servis tabagina aldgimiz kekimizin üzerine cikolatali sosumuzu gezdirelim
Pastamiz servise hazir
Her gününüz pasta tadinda gecsin
Afiyet olsun
Nefis ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTesekkür ederim...
Silnefis nefis nefisssss ellerıne saglık.
YanıtlaSilEvet nefis aninda bitti zaten :-)...
SilÇoktur görüyorum bu pastayı, bir türlü yapmak kısmet olmadı. Sizin tarifle inşallah deniycem. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil