3 Ağustos 2013

LOKMA TATLISI


Bugün Kadir Gecesi,
isteklerimizi Allaha arz etmek icin de degerli bir firsattir.
Kadir Gecesi Allahin rahmet ve bagislanmasini saganak halinde yeryüzüne indigi,
dileyen her müminin armaganlara garkettigi bir gecedir.
Hepimize hayirli olur insaALLAH
 
 Malzemeler:
  • 2 yemek kasigi pudra sekeri
  • yarim Maya (yas maya)
  • 2 Kücük fincan ilik su

Bu malzemeleri karisitirip15 dk. bekletelim

  • 3 su bardagi un
  • bir cimdik tuz
  • 2 yumurta
  • 4 fincan su

Serbeti icin:
  • 2,5 bardak Seker
  • 2,5 bardak su
  • limon suyu

Kizartmak icin siviyag

Hazirlanisi:
  • Öncelikle serbetini hazirlayalim cünkü soguk serbeti soguk olmali
  • Yogurma kabina tüm malzemeleri koyip ele yapisacak bir hamur yoguralim
  • Üzeri kapali sekilde yarim saat mayalanmasini bekleyelim
  • Tavada sivi yagini kizdiralim
  • Mayasi gelen hamurdan elimize bir miktar alip yaga batirmis oldugumuz cay kasigi yardimi ile kasik kasik hamuru kizgin yagin icerisine birakalim.
  • Bu islemi hizli sekilde tekrarlayalim
  • Altin rengi alincaya Kadar kizartalim.
  • Daha sonra kizaran lokmalalrimizi soguk serbetein icerisine atip bekletelim
  • kizarttigimiz her yeni partiyi serbetin icerisine atmadan önce bir önceki partiyi serbetten cikartalim
  • Tüm malzemeyi kizarttiktan sonra üzerine zevkimize göre antep fistigi veya sekerli tarcin serpip ikram edelim
  • Diger lokmalar pisinceye kadar serbette bekletip cikaralim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Degerli yorumlariniz icin tesekkürler...